Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Thema's

Hier vindt u actuele thema's waarin wij een vooruitstrevende rol (willen) spelen en/of relevante ontwikkelingen tonen die ons en onze partners in de bouw bezig houden. 

Meer informatie is beschikbaar via het menu links.

Monumenten
Sinds de oprichting van het bureau is de zorg voor historische panden steeds een belangrijk onderdeel van ons werk geweest. In de loop der jaren hebben wij een groot aantal ingrepen aan historische plannen voorbereid en begeleid. Het gaat daarbij o.a. om kastelen, buitenplaatsen, landhuizen, bijgebouwen bij landhuizen, boerderijen, historische villa’s en kerken.

BIM - Bouw Informatie Model
BIM is Bouw Informatie Model of Bouw Informatie Management. Zowel de implementatie in onze organisatie van het eerste als het laatste heeft bij ons de hoogste prioriteit. Onze BIM modelleurs zijn opgeleidt om met Revit te modelleren in 3D, maar ook om de aspecten tijd, kosten en onderhoud (4D, 5D, 6D) mee te nemen. Voor meer informatie zie onze BIM pagina.

BRIM - Subsidie regeling voor rijksmonumenten

De BRIM regeling is een subsidieregeling ten behoeve van het onderhoud van rijksmonumenten. Onze architecten en bouwkundigen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van de subsidievraag en het opmaken van het benodigd bouwkundig rapport. In het verlengde kunnen zij het toezicht en de directievoering uitvoeren, zodat de restauratie juist en zorgvuldig plaatsvindt. 

CEE
U heeft plannen om uw bedrijf te internationaliseren? Centraal- en Oost-Europa (CEE) kan een interessante groeimarkt zijn voor uw organisatie!

Masterclasses Vastgoed
De wereld van het vastgoed staat stevig te schudden. Corporaties krijgen meer en ander toezicht en moeten zich weer uitsluitend richten op de kern bezigheden. In de onderwijswereld gaat de doordecentralisatie van het vastgoed waarschijnlijk gewoon door en in de zorgwereld is men vaak onvoldoende bewust wat de consequenties zijn van de scheiding van wonen en zorg. Als professionele partner kunnen we een waardevolle bijdrage leveren aan het vastgoed en aan de uitdagingen van de verschillende partijen.

PPS - Publiek Private Samenwerking
Met de juiste kennis naar een optimaal ontwerp. Dat is wat ons betreft de meerwaarde van een breed architectenbureau binnen een PPS. Ieder bouwproject begint bij het ontwerp. In deze fase worden de keuzes gemaakt die uitwerken in volgende fasen en wellicht nog belangrijker, het effect op onderhoud en exploitatie. Als architect, maar vooral als breed meedenkend architect, kunnen wij daar een waardevolle rol in spelen.BIM Specialist

Van den Berg Groep is samen met Mecanoo en Onix gevraagd waarom zij in de huidige markt positief opvallen en tegen de stroom in goed presteren. Voor Van den Berg Groep is de verbindende houding richting ketenpartners en het toeleggen op BIM hiervoor essentieel!

Leer hier het artikel.