Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Driestar Educatief, Gouda

(foto 1 van 8)

Driestar Educatief, Gouda

Vrijdag 20 september is de Hogeschool Driestar educatief te Gouda geopend. Driestar educatief (bestaande uit de drie onderdelen Driestar Hogeschool, Driestar Onderwijsadvies en Driestar Managementadvies) is een onderwijsinstelling die leraren opleidt, maar ook op scholen helpt bij het vormgeven van goed reformatorisch en protestants-christelijk onderwijs, de nascholing van de docententeams en de leerlingenzorg.

De drie afdelingen van Driestar educatief waren verspreid over twee plaatsen namelijk Ridderkerk en Gouda. In de nieuwbouw zijn deze drie onderdelen in één gebouw in Gouda bij elkaar gebracht.
Daarnaast heeft Driestar educatief locaties in Barneveld en Gouda voor onderwijsadvies en leerlingenzorg. Driestar educatief is hét kennisinstituut op het gebied van onderwijskunde en de nieuwbouw straalt dit uit. Op de begane grond van de nieuwbouw zijn de nieuwe mediatheek, een innovatieve onderwijswerkplaats en congresruimten gebouwd zodat Driestar educatief congressen kan organiseren waar kennis wordt gedeeld. Zes dagen per week is het dan ook van ’s morgens vroeg tot avonds laat één en al bedrijvigheid. Naast de dagopleiding voor de Pabo is er ook een avondopleiding voor leraren voortgezet onderwijs en pedagogiek.
De nieuwbouw is nauw verweven met het bestaande gebouw. De binnenplaats is overdekt en dit vormt de foyer van de congresruimten. Deze foyer kan ook worden gebruikt als restaurant bij bijzondere gelegenheden. Naast de uitbreiding van het kennisinstituut is ook een nieuwe studentenhuisvesting voor de eigen (internationale)- studenten gebouwd. Opdrachtgever hiervan was Mozaïek Wonen, terwijl Driestar educatief zorgt voor de verhuur.

In een woontoren van 40 meter hoog met 11 zelfstandige studentenappartementen per bouwlaag kunnen 121 studenten hun nieuwe plek krijgen. De appartementen zijn georiënteerd op de beide zijgevels; behalve dat daarmee een gebouw ontstaat met vier levendige gevels, was dit noodzakelijke vanwege de hoge veiligheids- en geluidseisen doordat de bouwlocatie dicht tegen het spoor ligt. Deze eisen hadden gevolgen voor het ontwerp van de gevels. het internaat vormt een onlosmakelijk onderdeel met Driestar educatief en daarmee heeft de Kenniscampus Gouda een nieuwe impuls gekregen.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]