Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

VMBO, Culemborg

(foto 1 van 14)

VMBO lek en Linge

Het vmbo van Openbare Regionale Scholengemeenschap Lek en Linge is te vinden in de wijk Lanxmeer van de gemeente Culemborg. Dit is een voorbeeldwijk voor ecologisch bouwen en wonen. De school past hierbij en is zoveel mogelijk duurzaam opgezet. Door de compacte vorm heeft de school relatief weinig gevel, maar wel veel nuttig vloeroppervlak met weinig gangen. Drie grote vides, die de verdiepingen visueel koppelen, laten veel daglicht binnen.
Door middel van roosters in de gevels, te openen sheddaken voor natuurlijke trek en (nacht)koeling in de zomer én het accumulerend vermogen van de vloeren wordt een behaaglijk en duurzaam binnenklimaat gecreëerd.
Duurzame ontmoeting en transparantie zijn sleutelwoorden in dit project. De praktijkruimten staan in verbinding met de straat en voorbijgangers. De onderwijsruimten liggen rond een verhoogd plein. Onder dit plein worden de fietsen gestald. Het lijkt alsof de gebouwen rondom een boom zijn gebouwd. De boom, een geschenk van de gemeente, symboliseert de verankering met de natuur. De school is aan de zonzijde omringd door een archeologische heuvel. De gemeente Culemborg hoopt daar nog eens archeologische vondsten te doen.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]