Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Station, Helmond

(foto 1 van 10)

Station Brandevoort

Brandevoort is een vinexwijk in Helmond. Het is echter geen gewone vinexwijk, eerder een historisch stadje. Door Brandevoort loopt de spoorlijn Eindhoven - Venlo, die ook het centrum in tweeën deelt: de Veste in het zuiden en de Marke in het noorden. Station Brandevoort is een zogenaamd traversestation en verbindt de Veste en de Marke met elkaar. Voor de wijk Brandevoort is een nauwkeurig omschreven beeldkwaliteitplan opgesteld.

Station Brandevoort is het vierde station van Helmond en kenmerkt zich door dezelfde historische bouwstijl als de wijk. Het heeft een klassieke en tegelijkertijd eigentijdse uitstraling. Blikvangers zijn twee octagonale torens. Deze zijn uitgevoerd in baksteen en vormen een contrast met de strakke vormgeving van de spoorbrug.

De torens hebben elk twee uitgangen, één naar de wijk en één naar de fietsenstalling. De perronoverkappingen en de paviljoens voor de fietsenstallingen sluiten qua stijl prachtig aan. Dit project werd genomineerd voor de architectuurprijs Helmond.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]