Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Rehobothschool Barneveld

(foto 1 van 4)

Speciaal basisonderwijs en KDC

Speciaal voor bijzondere kinderen!

De Detmar- en Rehobothschool is een school voor speciaal onderwijs gecombineerd met het Kinderdagcentrum (KDC) van Adullam Gehandicaptenzorg. Insteek is om meer integraal te werken en gebruik te maken van faciliteiten van de verschillende afdelingen binnen het speciaal onderwijs. De gemeenschappelijke voorzieningen worden zo ingezet dat er voor alle gebruikers een meerwaarde ontstaat.
 
Het gebouw kent een duidelijk hart aansluitend op de hoofdentree met een aantal gemeenschappelijke voorzieningen (receptie/ administratie, vergaderruimten, spreekkamers, sporthal (verdieping), speellokaal, fysio- en logopedieruimten) daaromheen.
 
Verder van het hart af worden de ruimten steeds specifieker. Op de kop van de noordvleugel bevindt zich het Dagcentrum en zorggroep van Adullam met specifieke zorg- voorzieningen (rolstoelen / tillift). Op de kop van de zuidvleugel bevinden zich de praktijkruimten van VSO cluster 3; een leskeuken, woon- en arbeidstraining, handvaardigheid, techniek en ‘groen’.
 
Door het kiezen voor metselwerk, het opdelen van de gevels in horizontale stroken en het afronden van de hoeken wordt het gebouw verzacht ondanks de grootte ervan; de veilige, geborgen en vriendelijke uitstraling correspondeert in sterke mate met de ambitie en wens van de school.
 
Het gebouw is voorzien van sedumdaken en is energieneutraal (door o.a. PV-panelen,Rc-isolatiewaarde=8 in gevels en dak, 3-dubbel glas, warmte / koude pomp)

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]