Vacatures Pers Contact        
Nederlands

RWS Dordrecht

(foto 1 van 6)

Herindeling Rechtbank Dordrecht

Het gevraagde programma van Rijkswaterstaat bestaat uit twee delen; Bureau werkplekken en Communicatie werkplekken. De huidige eerste verdieping in het pand van de Rechtbank Rotterdam locatie Dordrecht aan de Steegoversloot, kenmerkt zich door een brede centrale ruimte met relatief weinig daglicht en in de periferie daarvan een wijdlopige gevel inclusief patio’s met ramen en daglicht. Om op een eenvoudige en efficiënte wijze het gevraagde programma in te passen, rekening houdend met de mogelijkheden van de bestaande ruimte op de eerste verdieping is de volgende strategie denk-baar:

Creëer in het hart van de bestaande ruimte, nabij de toegang, de communicatiewerkplekken.

- De plek krijgt een open, en transparante sfeer;
- Uitnodigend voor medewerkers en eventuele bezoekers;
- Met zichtlijnen naar de diverse vleugels en daglichtopeningen;
- Deze ruimte verbindt de verschillende vleugels van de verdieping;
- Biedt ruimte voor faciliteiten en voorzieningen die geen daglicht nodig hebben;
- Versterkt de oriëntatie en het overzicht van het geheel;
- Uitstraling: communicatie

In de periferie hiervan liggen de bureauwerkplekken.

- Deze zijn georiënteerd op de gevel en meer besloten van aard;
- Altijd in de nabijheid van de open centrale ruimte voor ontmoeting;
- Uitstraling: concentratie.

Foto: Dirk Verwoerd

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]