Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

CPO Ons Woonhart I en II

(foto 1 van 6)

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Op een twee prachtige locaties in het Groene Hart van de wijk Het Onderdijks in Kampen hebben eerst zeven en nu negen huishoudens de kans gekregen om in een CPO project hun eigen droomhuis te bouwen.

CPO is de afkorting voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, dat betekent dat een groep mensen samen het project ontwikkelt dus zonder dat er een projectontwikkelaar bij betrokken is . Hierdoor is het mogelijk om heel veel van je eigen woonwensen gerealiseerd te krijgen.

In het eerste CPO project Ons Woonhart dat nu opgeleverd is echt geen enkele woning het zelfde. De breedte, de diepte en de hoogte van de woningen variëren. Maar ook heeft iedere woning een zelf gekozen gevelsteen en een eigen gevelindeling. Er zijn zelfs woningen met vides of een extra hoge woonkamer. Werkelijk uniek om zo naar eigen smaak te kunnen wonen in een zeer betaalbare woning.
Samen met de architect worden jouw wensen vertaald in ontwerpschetsen die besproken worden. Ook zal de architect jouw budget bewaken, zodat jouw droomhuis ook past bij jouw portemonnee.

Het Proces
Eerst is er een informatieavond geweest waar iedereen kon komen om zicht te orienteren . Daarna zijn er gesprekken met een van de makelaars,  Alex van Erven, Alex Makelaars of Jeroen Hofstede van Sinke Makelaardij Kampen Sinke, geweest. Zij hebben meer vertelt over het project, de mogelijkheden en het budget. Hierna zijn de vrijblijvende gesprek met de architect Lucien Hamerpagt Van den Berg Groep om kennis te maken en globaal te kijken naar de eigen wensen en naar de wensen in relatie tot het budget.

Hierna start het ontwerpproces en volgen verschillende individuele gesprekken met de architect. Als groep bewoners kom je bij elkaar en wordt er gezamenlijk  een stichting opgerichten. Zo is het mogelijk om als groep subsidie aan te vragen bij de provincie, de gemeente Kampen kan hierbij assisteren.

Als de ontwerpen gereed zijn dan zal het architectenbureau de plannen technisch uitwerken en de bouwvergunning aanvragen. Onderwijl kiezen de bewoners en architect samen een aantal aannemers om een prijs op te vragen.  
Het project wordt als geheel aanbesteed zodat er een scherpe prijs uit de markt komt. In het eerste project lagen de kosten van de woningen tussen de € 160.000 en € 240.000,- Dit zijn de stichtingskosten, dus inclusief de bouwkosten, de grondkosten, kosten architect, kosten notaris, kosten constructeur, leges en aansluitkosten. Hierna volgt de uitvoeringsfase.


Bij deze CPO projecten is er altijd nauw contact geweest met de gemeente Kampen, de makelaars en Van den Berg Groep.
Voor meer informatie en voorbeelden: www.onswoonhart.nl

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]