Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

De Rietmeesters, Houten

(foto 1 van 3)

18 Watervilla's

In de jaren 90 van de 20ste eeuw is er begonnen met de realisatie van houten zuid. Een ruim opgezette uitbreidingswijk met een grote diversiteit aan woningtypen en sferen. Een van de laatste en tegelijk fraaiste ontwikkelingen binnen houten zuid is het project de rietmeesters.
De rietplas en de oosterlaakplas zijn in 2001 ontstaan door zandwinning en bieden in elk jaargetijden vele recreatieve mogelijkheden.

De Rietmeesters bestaat uit 18 elegante, rietgedekte watervilla’s met een tuin gericht op het water. De villa’s hebben hun bijzondere uitstraling te danken aan zowel de detaillering als de toegepaste materialen. Maar wat De Rietmeesters echt uniek maakt is de situering rond een drietal gezellige woonhofjes omringd door water… en ruimte! De bewoners van de villa’s hebben vanuit de woonkamer en de bovengelegen verdiepingen vrij uitzicht, waardoor een met recht unieke beleving van deze natuurlijke omgeving is gegarandeerd. De Rietmeesters is gesitueerd aan het einde van de Beusichemseweg, langs het Rendiermos. Een straat die met de auto slechts van één zijde toegankelijk is.

De 12 vrijstaande villa’s aan de zuidzijde van het Rendiermos liggen aan 3 besloten woonhofjes. Het doordachte ontwerp gaat uit van steeds vier villa’s, uitkijkend over het water, gelegen aan een hof. Omdat de tuinen lager zijn gelegen dan de hof en de vlonder die nog weer een stapje lager ligt dan de tuin, vormt het water een echt onderdeel van deze unieke woonbeleving.
De 6 villa’s aan de noordelijke kant van het Rendiermos onderscheiden zich door hun voorname, solitaire ligging aan het water.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]