Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Steenblokschool, Veenendaal

(foto 1 van 4)

Renovatie dr. C. Steenblokschool, veenendaal

In het kader van een aantal onderwijskundige vernieuwingen en verduurzaming (energiezuinigheid) van het bestaande gebouw heeft Van den Berg Architecten een ontwerp gemaakt voor de renovatie van de Dr. C. Steenblokschool te Veenendaal.
Intern zijn een aantal ruimten heringedeeld en is een fris en hedendaags kleurenschema geïntroduceerd waarbij de onder-, midden- en bovenbouw herkenbaar zijn gemaakt in de kleurstelling.
De gevels zijn grootschalig gerenoveerd waarbij alle aluminium puien met enkelglas zijn vervangen door nieuwe, goed isolerende kozijnen met dubbelglas. Het metselwerk tussen de kozijnen is vervangen en daarmee is ook een betere spouwconstructie met isolatie gemaakt. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in de zomervakantie om de hinder voor kinderen te voorkomen. 
Tot slot is de sterk verouderde en verwaarloosde beplating van dakranden en de dakopbouw vervangen. De nieuwe beplating bestaat uit horizontale stroken in verschillende rode en roodbruine kleuren. Daarmee is het gebouw echt een vrolijke eyecatcher geworden en heeft de school een compleet nieuwe uitstraling gekregen. En dan ook nog een stuk energiezuiniger.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]