Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

De Groenling, IJsselmuiden

(foto 1 van 3)

Nieuwe brede school De Groenling

In het plan het Meer in IJsselmuiden ligt centraal gelegen een groengebied. In dit groengebied ligt de nieuwe brede school De Groenling.

De landelijke sfeer is de inspiratie geweest voor de vormgeving van de school. De kenmerkende vormen van de boerenschuur, de kapschuur en de hooimijt zijn terig te kennen in deze school. De karakteristieke spanten zijn buiten zichtbaar gemaakt en geven ondersteuning aan de grote overstekken voor de klaslokalen. De entrees zijn heel duidelijk herkenbaar en vindbaar door de vormgeving en de toepassing van gekleurd glas. 

De structuur van de school in bepaald door het programma van eisen. De school en de kinderopvang hebben elk hun separate eigen plek gekregen, zowel binnen als buiten. Desondanks manifesteert het gebouw zich al één geheel.

De duurzaamheid heeft maximale aandacht gekregen door toepassing van een luchtwarmtepomp, luchtverwarming in de basisschool en vloerverwarming bij de peuters. Er werden PV-panelen toegepast en de luchtbehandeling gebeurd met W.T.W. en CO2 regeling. Het is een Frisse school klasse B. De daglichtregeling gebeurt met een aanwezigheidsschakeling en het dak is bedekt met sedum Rc=5,0 m K/W.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]