Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Koningshof, Alphen ad Rijn

(foto 1 van 5)

GVT Gezinsvervangend tehuis ’t Span

Voor WonenCentraal is in augustus 2010 de nieuwe locatie ‘t Span opgeleverd voor een Gezinsvervangend tehuis (GVT) aan de Koningshof te Alphen aan de Rijn.
Na een jaar hard werken kunnen de zestien cliënten van Stichting Philadelphia Zorg hun woning betrekken. Door te werken met een bouwsysteem met houtskeletbouw is er sprake van een korte bouwtijd Het gebouw bevat zestien appartementen, twee gemeenschappelijke ruimtes en heeft een binnentuin. Het voldoet aan de meest moderne (zorg)eisen. Dat betekent gangen en doorgangen die breed genoeg zijn voor rolstoelen, een lift en genoeg mogelijkheden voor flexibele zorgbegeleiding. WonenCentraal is verhuurder van ’t nieuwe Span. Er komen 16 cliënten met aandoeningen uit het autisme spectrum met verstandelijke handicap van Stichting Philadelphia Zorg te wonen die 24 uur per dag begeleid worden door iemand van Philadelphia. De bewoners krijgen een eigen (ruim) appartement, waardoor hun privacy gewaarborgd is.
De materiaalkeuze en kleurstelling is beheerst en afgestemd op de omliggende bebouwing. Een duidelijk eigentijds gebouw dat zich evenwel naadloos heeft gevoegd in de context.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]