Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Basisschool Iris en OOK, Kampen

(foto 1 van 7)

Inzending voor een basisschool, Onderdijks Kampen

Drie lokalen voor Iris en vijf lokalen voor OOK, gesitueerd in Het Onderdijks te Kampen, is de opgave.

We hebben een structuur ontworpen die zorgt voor samenhang en vrijheid geeft in de ruimtelijke af-scheidingen. We maken zoveel mogelijk ruimten op de begane grond (6 lokalen), op de verdieping 2 lokalen met een mogelijke toekomstige uitbreiding met 2 lokalen. Iedere school krijgt een eigen entree, het speellokaal is het verbindende en het scheidende element tussen de openbare en de christelijke school. Dit speellokaal kan als ruimte betrokken worden bij de centrale hal van beide scholen d.m.v. vouwwanden.

De ligging en inpassing in de parkachtige omgeving is voor ons een belangrijk uitgangspunt, daarom hebben wij samengewerkt met Locus Flevum Tuin & Landschap. Alle lokalen hebben overhoeks uitzicht op de groene ruimte, niemand zit op de tweede rang. Er is geen speelplein maar een parkachtige omgeving waar gespeeld kan worden. Voor de allerkleinsten is er aan de achterzijde een afgesloten patio die een buffer vormt naar de parkeerplaatsen. Deze patio maakt het mogelijk dat er in de centrale hal daglicht komt en dat er ook hier uitzicht is op groen.

De scholen zijn samen onder één dak gebracht, dit onderstreept de samenwerking. Dit flauw hellende dak met sedum, geeft een mooi beeld vanuit het naast liggende park, het park gaat visueel over in het dak van de school. Het hemelwater wordt zichtbaar afgevoerd en is ontworpen als een speelelement.

We hebben met heel veel plezier gewerkt aan dit ontwerp.

Voor een rondvlucht door de impressie van het project klik dan hier voor het youtube filmpje.


Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]