Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Hoefweg/Zandlaan, Ede

(foto 1 van 12)

Studentenhuisvesting De Hoefweg te Ede

Aan de Hoefweg in Ede is 16 oktober aanstaande bouw van ca. 300 studentenwoningen gereed. Het project is een ontwikkeling van woningcoöperatie Woonstede in samenwerking met studentenhuisvester Idealis.

Uitgangspunt is dat de gebouwen op de nieuwe Kenniscampus met elkaar worden verbonden door een nieuw, open en zo groen mogelijk maaiveld. In het studentencomplex is dit uitgewerkt door de gebouwen een paviljoen- achtig karakter te geven, waarbij de bouwdelen onderling los zijn gehouden door een open- en transparante tussenzone (trap en lift). De gevels hebben een sterk horizontaal karakter en bestaan enkel uit hout en glas. De padenstructuur van de campus loopt dóór de open tussenzones. De gebouwdelen staan vrij in het groen.
Iedere wooneenheid bestaat uit 5 studentenkamers met een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. 

Het ontwerp is gemaakt door Van den Berg Architecten Houten. Er is een vraagspecificatie gemaakt op basis waarvan een aanbesteding is gedaan voor Design, Build & Maintain. Deze selectie is gewonnen door Giesbers uit Wijchen. Ons bureau heeft namens Woonstede de supervisie over het plan.

In het plan zijn diverse duurzaamheids- maatregelen getroffen, zoals toepassing van kozijnen van gerecycled aluminium met een hoge RC- waarde, FSC- en verduurzaamd hout aan de gevels en het gebouw heeft een bouwstructuur die ombouwen tot reguliere appartementen gemakkelijk mogelijk maakt.

De studentenhuisvesting aan De Hoefweg vormt een belangrijke stap in de verder ontwikkeling van de nieuwe Kenniscampus in Ede.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]