Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Koetshuis, Leusden

(foto 1 van 9)

Koetshuis De Heiligenberg te Leusden

Het koetshuis behorende bij het landgoed De Heiligenberg in Leusden is, net als het hoofdgebouw, in gebruik als bijeenkomstruimte, in het bijzonder als college- ruimte voor een businessschool.

Het bestaande koetshuis was na het verliezen van de oorspronkelijke functie voor verschillende doeleinden in gebruik, onder andere ten dienste van een (sportzaal! van een) jongens- internaat. Voor de huidige functie was het pand slechts provisorisch geschikt gemaakt. De opgave was een nieuwe, bredere en representatieve trap te ontwerpen zodat de verdieping gemakkelijk en veilig bereikbaar is.

De nieuwe trap staat vrij in de ruimte en heeft in zijn vormgeving een duidelijke relatie met de paardenschotten in de ruimte. Verder zijn in verband met de gehele renovatie van het interieur alle schrootjes en gipsplaten verwijderd, zijn de oorspronkelijke balklaag en houten vloerdelen van de verdiepingsvloer weer in het zicht gebracht, alle wanden zijn gestuukt, de paardenschotten en lambrisering zijn ontdaan van de later aangebrachte rode verf en is voor deze ruimte geëigende klinkervloer aangebracht.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]