Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Tamboerijnstraat, Helmond

(foto 1 van 15)

Herontwikkeling Tamboerijnstraat

Een variatie aan woonmogelijkheden komen te samen in het project Herontwikkeling Tamboerijnstraat. Op de plaats waar voorheen 64 verouderde duplexwoningen (één woning gesplitst in een boven- en een beganegrondwoning) stonden, wordt nu in grote en kleinere koop- en huurwoningen plaats geboden aan starters, jonge gezinnen en senioren. Midden in een stadsdeel met een eentonig woningaanbod en gebouwvormen ontstaat hiermee een wijk met veel diversiteit.

De vele gebouwvormen die daarmee samenhangen stralen door het gebruik van dezelfde materialen toch een grote eenheid uit. De woningen zijn allemaal voorzien van warmtepompen en voldoen zeer ruim aan de geldende EPC eisen. In het project is ook een Kindcentrum gerealiseerd als uitbereiding van de al gevestigde basisschool "de Bundertjes". Deze uitbreiding is uitgevoerd als onderdeel van de wijk en kan relatief eenvoudig worden omgebouwd tot woningen.

Bijzonderheden: De koopwoningen in dit project zijn in een moelijke tijd allen zeer snel verkocht. Een zeer ruim deel van de kopers was hierbij al bewoner van de wijk. Een gevarieerd woningaanbod in een eenzijdige maar gewilde wijk heeft hierbij dus geloond.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]