Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Wonen Vlasroot, Zeeland

(foto 1 van 5)

Woonomgeving nabij het winkelcentrum

Kloosterstraat, 8 geschakelde koopwoningen te Vlasroot Zeeland

De planlocatie ligt in een woonomgeving nabij het winkelcentrum van Zeeland.
De nabijheid van zorgcentrum voor Ouder Compostella is de reden om op de bouwlocatie met name woningen voor seniorenwoningen te projecteren.

De gerealiseerde geschakelde koopwoningen zijn één bouwlaag hoog en zijn voorzien van een bescheiden kap. De bouwvolumes zijn vrijgehouden van de erfscheidingen cq achtertuinen van de bestaande woningen. De hoofdslaapkamer en de badkamer bevinden zich op de begane grond.

De woningen worden gekenmerkt door hun lichte uitstraling en grote raamopeningen. Het terugliggende gevelvlak ter plaatse van de entree onderscheid zich in materiaalgebruik en uitstraling. De hier toegepaste pui met houten delen met daarin nagenoeg naadloos opgenomen de toegangsdeur en bergingsdeur zorgt voor een duidelijke geleding van de afzonderlijke woningen. Door de toevoeging van de specifieke kapvorm waarvan alle vlakken, ook de verticale, bekleed zijn met dakpan-nen worden de afzonderlijke woningen verder herkenbaar gemaakt.

24 huurappartementen Vlasroot Zeeland

In twee appartementgebouwen worden in 2012 in totaal 24 woningen voor de huursector gerealiseerd. De doelgroep is senioren.

De appartementengebouwen hebben drie bouwlagen, waarbij de bovenste transparante bouwlaag terug ligt en voorzien is van een dakterras. De donkere voorgevel en achtergevel zijn relatief gesloten en zijn voorzien van sleuframen. De zijgevels zijn transparant en voorzien van grote balkons en schuifpuien.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]