Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Den Bouw, Warnsveld

(foto 1 van 6)

Zorg- Wooncentrum

In Warnsveld hebben wij in twee aansluitende fasen voor verzorgings- /verpleeghuis Den Bouw, in totaal 104 eenheden gerealiseerd (zorgappartementen, verzorgingsplaatsen, verpleegplaatsen). Het programma omvat vervangende nieuwbouw met een aanzienlijke uitbreiding in vloeroppervlakte.

Het bouwen van dit omvangrijke programma in een bestaande woonbuurt betekende zeer zorgvuldig omgaan met de buurtbewoners en de plaatselijke politiek. Het programma is opgeknipt in vier nieuwbouwdelen en één deel met bestaande aanleunwoningen. De verschillende bouwmassa's zijn als een kralenketting met verschillende kralen aan elkaar geregen. Zo heeft het gebouw een acceptabele schaal in relatie tot de omgeving. Door het toepassen van wit gekeimd metselwerk en rode baksteen (beiden voorkomend in de directe omgeving) krijgt het gebouw iets vanzelfsprekends. Ook het terug leggen van de bovenste laag met een ander gevelmateriaal (Eternit) ondersteund de schaalverkleining.

Het mooie parkje met pleintje en fontein (Abersonplein) is de inspiratie geweest om een bouwdeel te maken in de as van het plein. In dit bouwdeel heeft de bestaande klok een plaats gekregen in een nieu-we klokkentoren.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]