Vacatures Contact        
Nederlands

Theater, Sneek

(foto 1 van 5)

Toezicht Theater

Alberts en Van Huut maakten een ontwerp voor het nieuwe theater in Sneek dat in 2012 zijn deuren opent. Basis voor het nieuwe gebouw vormt het voormalige TNT-gebouw in Sneek.

Het binnenste van het gebouw wordt volledig uitgehold en voorzien van een nieuw interieur met een theaterzaal, kleedruimtes, foyers, toiletgroepen en een binnentuin. De huidige strakke voorgevel wordt door Alberts en Van Huut vervangen door en transparante pui voorzien van een op de omgeving aansluitend grillig lijnenspel en kleurrijke entree. Op het dak van het voormalige postkantoor komt in de visie van de architecten een park dat aansluit op de groene long die door omliggende wijk meandert.
Achter het dakpark komt een toneeltoren van 23 meter waarin de grillige contouren en de transparantie van de voorgevel terugkomt. In combinatie met natuurlijke materialen zoals glas, baksteen en bamboe als gevelbekleding wordt het theater naar de mening van de architecten een natuurlijke eenheid.

Van den Berg Bouwkundigen houdt toezicht op de activiteiten van Bouwer Friso uit Sneek. Samen met gemeente en bouwer wordt in goed overleg het toezicht ingevuld. Samen wordt gewerkt aan een optimale kwaliteit van dit bijzondere ontwerp.

Projectinfo
[+]