Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Trotse bezoekers

De collega's van Van den Berg Bouwkundigen bezoeken vol trots hun projecten rondom de Zuidas in Amsterdam.

16-11-2018

Recent hebben de medewerkers van Van den Berg Bouwkundigen rondom de Zuidas in Amsterdam een aantal projecten bezocht die momenteel in uitvoering zijn of reeds zijn opgeleverd. Bij elk project hebben zij in meer of mindere mate een bijdrage hebben geleverd. Hieronder een verslag van Jordy Graafland. Hij werkt als projectleider | BIM manager voor Van den Berg Bouwkundigen:

We zijn gestart bij het in aanbouw zijnde nhow Amsterdam RAI hotel. We kregen een rondleiding van uitvoerder Frank Tuin van aannemer en opdrachtgever Pleijsierbouw. We startten in de parkeerkelder en klommen op naar de hoogst benaderbare 16e verdieping. Het uitzicht over de stad Amsterdam was vanaf daar fantastisch. Op dit moment wordt de 17e verdieping (van totaal 25) gestort. Op de terugweg hebben we op de 10e verdieping vol interesse en verbazing naar de tijdelijke constructie ten behoeve van het overstek van het tweede driehoekige volume hebben gekeken. Toen we na gebruik van de bouwlift weer waren aanbeland op maaiveldniveau, hebben we een kijkje genomen in de Mock-up van de hotelkamer.

Over de bouw van dit nhow hotel, en alle meewerkende partners, is een artikel geschreven in het vakblad Stedenbouw: "Iconisch - Amsterdamse Zuidas herbergt Benelux' grootste hotel". Klik hier voor de link naar het artikel.

Beneden werden we door assistent uitvoerder Abel opgewacht en hij nam ons mee naar de overkant van de A10. Daar ligt het in aanbouw zijnde Van der Valk hotel Amsterdam, eveneens uitgevoerd door Pleijsierbouw. Na een korte introductie door uitvoerder Ron Janssens hebben we ook hier een rondleiding gekregen. Wat hier vooral opviel waren de zeer mooi uitgevoerde organische/vlindervormige prefab kolommen en de uitleg van de werking van de naspanwapening in de betonvloeren. Daarnaast was het fascinerend om te zien hoe van restbeton de herbruikbare stapelbare Lego-blokken worden gemaakt en zo van een afvalproduct een waardevol product wordt gemaakt.

De Atrium torens waren onze laatste stop. Van ontwikkelmanager Ivo Taal (G&S Vastgoed) kregen we uitleg bij de maquette van het totale project (nieuwbouw en bestaande gerenoveerde gebouw), gevolgd door een rondleiding. Ook hier startend in de parkeerkelder zijn we naar de bovenste verdieping van de Zuid-toren gegaan, met wederom een prachtig uitzicht over de stad. Bij de Atrium torens viel vooral het hoge afwerkingsniveau op van het interieur en de afgeronde kozijnen in de hoeken van het gebouw. Vervolgens zijn we via het atrium van de bestaande bouw naar de binnentuin op de begane grond gelopen, waar we weer afscheid hebben genomen van onze gids.

Na een groepsfoto bij nhow Amsterdam RAI hotel, hebben we de dag afgesloten met een uitstekend diner bij de Harbour Club. Nagenietend van alle indrukken die dag groeide het besef - hoe klein of groot onze bijdrage aan de projecten ook is geweest - dat we trots mogen zijn op wat wij als Van den Berg Bouwkundigen doen!

#saamhorigheid #trots #zuidas #amsterdam #teambuilding #theorie naar praktijk #bouwkunde