Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Architectenselectie nieuwbouw VMBO
Grafisch Lyceum Rotterdam gewonnen!

Van den Berg Architecten heeft de architectenselectie voor nieuwbouw van het VMBO Grafisch Lyceum in Rotterdam gewonnen.

19-05-2017

Voor deze opdracht is Van den Berg Architecten gekozen uit een voorselectie met 35 inschrijvingen. Vervolgens vanuit een 2e ronde met 6 bureaus die een bureaupresentatie hebben gedaan en tot slot uit een 3e ronde met 3 bureaus die een visie op de opgave hebben gegeven. Jaap van Es en Dick van de Merwe maakten het ontwerp voor deze visiepresentatie.

In onze visie is ingezet op een sculpturaal gebouw in 4 bouwlagen wat zich presenteert als een paviljoen in het groen. Daarbij wordt de verbinding tussen het plein en stadspark in ere hersteld.

Het VMBO voor Vormgeven en Media heeft vier opleidingen, die de leerlingen voorbereiden op een toekomst in de wereld van media, vormgeven en nieuwe technologie. Voor de ontwikkeling van de nieuwbouw staat de vertaling van de onderwijsvisie voorop. Essentie is het maken van een inspirerende open leeromgeving, die flexibel en toekomstbestendig is. Een omgeving waar het veilig is en die gericht is op ontmoeten en interactie.