Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Officiele opening brede school
Barneveld

In Barneveld heeft woensdag de officiële opening plaats van een brede school. Die biedt niet alleen onderdak aan het speciaal (basis)onderwijs, maar ook aan kinderdagcentrum De Klimboom. Doordat De Klimboom onder één dak zit met Rehoboth Onderwijs en Zorg, kunnen we hun betere zorg en begeleiding bieden.

24-10-2016

Het schoolgebouw is ontworpen door Van den Berg Architecten. De kracht van het nieuwe gebouw dat is dat we de verschillende groepen beter hebben kunnen rangschikken, zodat we deels ook gezamenlijke kunnen lesgeven”, stelt adjunct-directeur Bep Jansen. „Door de vorm van het gebouw konden we verder vijf pleinen creëren.
Elk plein is overzichtelijk en er spelen niet meer dan 45 leerlingen. Dat draagt bij aan de rust die sommige kinderen nodig hebben.” De zigzag-vorm zorgt er ook voor dat de hoofdentree mooi in het hart van het gebouw komt. Daarnaast komen er meerdere nevenentrees voor de verschillende doelgroepen. Het gebouw met 23 leslokalen is praktisch ingedeeld. In een vleugel op de begane grond zijn de vaklokalen voor techniek/groen, de leskeuken en ruimten voor woon- en arbeidstraining ondergebracht. In een andere vleugel zijn vijf lesruimten voor de jongste kinderen. Eén groep krijgt er behalve onderwijs ook behandeling van jeugdzorginstelling Youké. De Klimboom heeft daar ook twee ruimten, één voor vorming en begeleiding van jonge kinderen met een verstandelijke beperking en één voor kinderen die veel (medische) zorg behoeven.

Lees hier het gehele artikel http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/onderwijs-en-zorg-op-maat-in-brede-school-barneveld-1.1134491