Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Uitdagend onderwijs in een nieuw
schoolgebouw Den Haag

De opening van het nieuwe gebouw van Maris Kijkduin was gisteren een feestelijke gebeurtenis voor het Maris College. Na jaren in aparte gebouwen te hebben gezeten, zijn de leerlingen van onder- en bovenbouw nu weer samen in de Landréstraat in Den Haag.

08-06-2016

Het schoolgebouw is open en licht ontworpen, met een gezellige aula als hart van de school.

Een mooie brede trap vormt de begeleiding naar de hoofdentree van de school. Door alle gemeenschappelijke ruimten bij elkaar te plaatsen op de eerste verdieping ontstaat een samenhang. Deze wordt verder versterkt door een aantal grote vides in het hart van het gebouw waardoor veel overzicht en prachtige doorkijkjes ontstaan. De theorie- en praktijklokalen zijn als de belangrijke bouwstenen van de school ook letterlijk op elkaar gelegd, zodat een Jenga-achtige structuur ontstaat die alle programmaonderdelen en alle ruimten met elkaar verbindt.

Bijzonder in het nieuwe gebouw zijn onder meer de tegels die door kunstenaar M.C. Escher waren ontworpen voor gebruik op drie pilaren in de toenmalige Johanna Westermanschool aan de Jan Willen Frisolaan. Het Maris College was de laatste school die in dat gebouw heeft gezeten voor het werd afgebroken om ruimte te maken voor Eurojust. De pilaren zijn drie jaar geleden gedemonteerd en hergebruikt in het nieuwe gebouw.

De theorie- en praktijklokalen van de school zijn ingericht voor eigentijds onderwijs. Ruim van opzet en voorzien van moderne leermiddelen. Een gebouw waarin iedereen zich thuis zal gaan voelen en geïnspireerd zal worden het beste uit zichzelf te halen.

De opening werd verricht door Ingrid van Engelshoven, wethouder van Onderwijs.




Foto's: Richard Mulder