Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Opening nieuw gebouw Kentalis Het
Rotsoord VSO en Auris College Utrecht
voor voortgezet speciaal onderwijs

Het nieuwe schoolgebouw van Auris College Utrecht en Kentalis Het Rotsoord VSO aan de Slotlaan 37 in Utrecht werd woensdagmiddag 17 februari officieel geopend door wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp.

23-02-2016

De twee scholen voor voortgezet speciaal onderwijs delen niet alleen de ruimtes in het gebouw, maar ook zitten de leerlingen bij elkaar in de klas. Zij hebben een taalontwikkelingsstoornis en/of doof-/slechthorendheid en zijn afkomstig uit de hele provincie Utrecht. Doordat Auris College Utrecht en Kentalis Het Rotsoord VSO samenwerken, behouden de leerlingen een ruime keuze in opleidingen, die leiden naar uitstroming naar dagbesteding, (beschermde) arbeid en vervolgonderwijs. Het praktijkonderwijs wordt nog gegeven in het gebouw van het Auris College Utrecht aan de Boadreef totdat de praktijkhal klaar is.

Actiegroep
De leerlingen krijgen sinds begin dit schooljaar les in hun nieuwe school. Zij kennen nu de weg op hun duimpje en verzorgden dan ook tijdens de opening zelf de rondleidingen. De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Kreijkamp. Door een druk op het touchscreen werd in de sportzaal de grote elektrisch oprolbare wand in beweging gezet die de twee aparte gymzalen tot één sportzaal kan omtoveren. Een verrassende ‘actiegroep’ van leerlingen werd daarmee zichtbaar. Zij riep de wethouder op tot spoed in de realisatie van de nog te bouwen praktijkhal bij de school.