Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Nieuwe NSG ligt na aan het hart

De ontwerpfase is vorige week afgerond en begin volgend jaar begint de verbouwing op de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud. Een jaar later dat gepland maar dat heeft het ontwerp alleen maar goed gedaan, volgens directeur bedrijfsvoering Erick Loermans.

09-07-2015

De NSG moet een school ‘na aan het hart’ worden volgens projectarchitect Jaap van Es van Van den Berg Architecten Rotterdam. Deze naam slaat onder meer op de aula, het hart van de school. Daar komen de drie speerpunten van de school omheen te zitten: aandacht, cultuur en bèta. Naast een nieuwe vleugel aan de kant van de Groesbeekseweg (met bovenin het bètadeel) komt er ook een theaterzaal die geschikt is voor 150 mensen. De a van aandacht duidt op de brugklassers die nu nog in een apart gebouw zitten. Zij komen in hetzelfde gebouw maar wel met een eigen ingang, aula en kantine. Zo wordt het een veilige omgeving in die grote wereld.

Download het hele artikel van De Gelderlander dd 5-6-2015 in de rechterkolom, waarin ook twee leerlingen vertellen wat zij van de verbouwing van hun school vinden.