Vacatures Contact        
Nederlands

Koetsierswoning Hydepark opgeleverd

Ondermeer dankzij het herindelen van de plattegronden en het isoleren van de gehele gebouwschil voldoet het oude pand aan alle gebruikseisen van deze tijd.

02-07-2015

De uit hagen bestaande erfafscheiding van de tuin is aangelegd op de footprint van het oorspronkelijke stallencomplex dat gekoppeld was aan de koetsierswoning. Door een brand in ’44 is het stallencomplex niet meer aanwezig, maar door de verwijzing ernaar wordt de geschiedenis ervan zichtbaar. De 3 sets prominente baanderdeuren in het voormalige stallengebouw komen nu terug als poorten in de groene erfafscheiding en zijn ook nu weer de toegang waarmee men – met de ‘moderne koets’ – het erf kan betreden!

Met de renovatie is het pand weer een wezenlijk onderdeel geworden van het rijke ensemble van gebouwen op landgoed Hydepark.

Voor meer beelden en informatie zie de projectpagina.