Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

De tweede prijs Archiprix

Afgelopen zaterdag heeft Abdessamed Azarfane, ontwerper bij Van den Berg Houten de tweede prijs voor Archiprix in ontvangst mogen nemen voor beste afstudeerplan in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

22-06-2015

In het juryrapport staat het volgendet: Abdessamed wil met dit ontwerp voor sociale woningbouw n Casablanca een inspirerend alternatief bieden voor de huidige strategie in Marokko waarbij de lagere sociale klasse buiten de stad weggezet wordt in monotone woonwijken. De ambitie is ingegeven door zijn persoonlijke frustratie over de uitermate problematische praktijk in Marokko. In het heldere rapport is een goede probleemanalyse opgenomen en wordt een goed concept ontwikkeld waarin op verschillende niveaus de synergie gezocht en gevonden wordt. Daarbij heeft de ontwerper aandacht voor ecologie, water en klimaat. Het consistente ontwerp is goed doordacht op elk schaalniveau, zowel vanuit de stad als vanuit de woning. De goed gedoseerde presentatie toont een prachtig en compleet plan waarin de architectuur naadloos aansluit op de samenleving die er gebruik van maakt.

Daarnaast is het project naast de vorige publicatie in Marokko ook gepubliceerd op DesignMENA, hét online architectuur/design platform van Midden-Oosten.
Link: http://www.designmena.com/insight/amsterdam-based-architect-designs-social-housing-project-for-casablanca

Daarnaast is er ook een persoonlijker verhaal gemaakt na de uitslag van de archiprix
Link: http://www.designmena.com/thoughts/abdessamed-azarfane-medina-style-urban-regeneration-plan-is-a-winner