Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Opdracht renovatie De Windroos Gorinchem

Het schoolgebouw van de Windroos (CS De Hoven) in Gorinchem dient ingrijpend te worden gerenoveerd. Van den Berg Architecten Houten heeft opdracht gekregen de renovatie van dit monumentale pand uit 1955 (Nieuwe Bouwen) voor te bereiden en het gehele traject te begeleiden.

29-04-2015

Het gebouw uit 1955 voldoet op aspecten als isolatie, akoestiek en luchtkwaliteit lang niet meer aan de eisen van deze tijd. Echter, het is een prachtig monumentaal gebouw op een goede locatie. Daarom wordt gekozen voor renovatie en niet voor nieuwbouw, en terecht!

De (ingrijpende) renovatie geeft de mogelijkheid bij aanpassen van de gebouwschil (inclusief gevels) bouwkundige keuzes te maken die belangrijk bijdragen aan de verduurzaming van het gebouw. Vervolgens bekijken we wat we aanvullend aan installatie- maatregelen moeten doen.

Het bouwkundig aanpassen van de gebouwschil geeft ook de kans - vanuit respect voor het bestaande - de uitstraling van het gebouw te versterken!