Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Van den Berg Architecten geselecteerd
voor de uitbreiding Hoornbeeck College
Goes

Het Hoornbeeck College heeft Van den Berg Architecten geselecteerd om de uitbreiding van de vestiging in Goes te ontwerpen. Het Hoornbeeck College voor middelbaar beroepsonderwijs (MBO) gaat uit van de Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag te Amersfoort. Het onderwijs is dan ook bedoeld voor jonge mensen die bewust kiezen voor reformatorisch onderwijs. De school heeft vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Kampen en Rotterdam.

10-02-2015

Het Hoornbeeck College Goes heeft plannen om het schoolgebouw aan de Van Dusseldorpstraat 45 uit te breiden omdat de locatie Lijnbaan komt te vervallen. Dit betreft een uitbreiding van circa 2.000m2 BVO. Daarvoor is een naastgelegen terrein aangekocht. Daardoor kan de sector Economie&Handel verhuizen naar de hoofdlocatie waar de sectoren Gezondheidszorg en Welzijn al zijn gehuisvest.

In het kader van de selectie van een architect waren 5 architectenbureaus uitgenodigd. Uiteindelijk hebben 4 bureaus een presentatie gehouden en hun visie op de opgave gegeven. De selectiecommissie heeft een weging gemaakt van het ontwerp, het bureau, de onderwijsvisie, de offerte en heeft gekozen voor Van den Berg Architecten. De essentie van ons concept is om verbinding te maken! Niet alleen verbinding van de verschillende sectoren en verbinding van het bestaande gebouw met de nieuwbouw, maar ook verbinding met de directe omgeving. Het Hoornbeeck College heeft uitgesproken er alle vertrouwen in te hebben met ons tot een goede samenwerking en een mooi resultaat te kunnen komen.