Vacatures Contact        
Nederlands

Een tweede leven voor het a.s.r.
hoofdkantoor

De eerste fase van de grootschalige renovatie van het kantoor van verzekeraar a.s.r. is in april 2014 opgeleverd. Deze maand wordt fase twee opgeleverd. Met de eerste oplevering zijn het entreegebied en de westelijke kantoorvleugel voltooid met de tweede oplevering komt daar de tweede kantoorvleugel bij.

04-02-2015

Daarmee beschikt de kantoorkolos uit 1974 over een aansprekend centraal ontmoetingsgebied en een grote diversiteit aan werk-, overleg- en vergaderplekken. Het Utrechtse kantoorgebouw, met 86.000 m2 één van de tien grootste van Nederland, wordt naar ontwerp van Team V Architectuur geheel gestript en verduurzaamd. Tijdens de renovatie, uitgevoerd door Ballast Nedam en Kuijpers, blijft het pand in gebruik.
Van den Berg Bouwkundigen heeft in opdracht van Ballast Nedam met behulp van BIM de uitwerking van het DO ontwerp van Team V naar uitvoeringsstukken ten behoeve realisatie gedaan. Tevens is er een coördinerende rol voor Van den Berg Groep weggelegd. Wij voegen stukken van de co-makers samen in één tekening en detecteren voor de aannemer de clashes.

In de Bouwwereld van 01-2015 staat een uitgebreid artikel over de renovatie van a.s.r. Lees en kijk hoe a.s.r. zijn hoofdkantoor met architectuur, comfort en energiebesparing een tweede leven geeft.