Architect Jaap van Es, Van den Berg Groep Rotterdam heeft met de geknikte vorm een speels gebouw aan de wijk willen toevoegen..."/> Nieuws - Van den Berg Groep
Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Basisschool Onze Wereld in Rotterdam
bereikt hoogste punt

Op 3 december 2014 heeft de nieuwbouw van basisschool Onze Wereld in Rotterdam haar hoogste punt bereikt. Hoewel er nog erg veel gedaan moet worden, zijn de contouren van het gebouw al goed zichtbaar.

04-12-2014

Architect Jaap van Es, Van den Berg Groep Rotterdam heeft met de geknikte vorm een speels gebouw aan de wijk willen toevoegen. In een wijk waarin veel hoog en "recht toe recht aan" gebouwd is, zal het een opvallende verschijning zijn. Het speellokaal en de aula verbinden met de hoge ruimte onder- en bovenbouw. Deze zullen ieder een eigen ingang krijgen wat voor een prettige entree zorgt. Verder is er goed nagedacht over de locatie van de school aan de weg. Het zou kunnen leiden tot geluidsoverlast van de straat, maar door de geluidswerende beglazing zullen de kinderen hier geen last van ondervinden. Het schuine dak aan de zijkant zal ook bijzonder worden. Het dak wordt groen begroeid met allerlei kleine mossen en vetplanten. De school die straks niet alleen een "frisse school” is vanwege het klimaatbeheersingssysteem, ziet er daarmee ook nog eens erg fris uit!

Hierbij een link naar een film over de nieuwbouw Onze Wereld: http://youtu.be/Mu2mGtfbt1Q