Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Driestar Educatief uitgelicht

In het magazine "Scholen en bouwen aan de toekomst" is Driestar Educatief uitgelicht. Van den Berg Architecten was de architect voor de gehele nieuwbouw, de renovatie en de vervangende nieuwbouw voor de studentenhuisvesting.

23-05-2014

In het ontwerpproces is Van den Berg Architecten onderscheidend, omdat ze het proces op een zeer interactieve manier met de opdrachtgever aanpakken. Van begin tot einde denken ze actief meer en werken ze in de vorm van workshops. Als input voor deze workshops wordt voor elke ontwerpstap en aantal verschillende scenario's inzichtelijk gemaakt. In een voortdurende dialoog met de opdrachtgever trechtert het proces zo tot de meest passende oplossing.

Van den Berg Architecten is zich bewust van het feit dat in de bouw in veel gevallen te traditioneel verlopen en daardoor een hoge kans op faalkosten in zich hebben. Daarom sturen zij al jaren op een integraal en interacties verloop van het proces, waarbij gelijktijdig en met alle partijen de benodigde stappen worden doorlopen.
De renovatie en de uitbreiding van Driestar Educatief voegen zich als vanzelfsprekend aan het bestaande gebouw en binnen de locatie. De architect is er in geslaagd om het project een grote mate van eenvoud mee te geven, hoewel de randvoorwaarden complex waren. Deze complexiteit van de randvoorwaarden gaf menig betrokken partij aanleiding om te denken dat het een complex gebouw zou moeten worden. De architect en de opdrachtgever vinden het een kwaliteit dat het eindresultaat zo vanzelfsprekend en eenduidig is geworden.

De architect, Dick van de Merwe, is trots op het eindresultaat omdat de visie op contextueel ontwerpen en de eigen manier van werken met een interactief ontwerpproces tot de gewenste uitwerking heeft geleid, namelijk een tevreden opdrachtgever en een breed gedragen plan.

In de bijlage vindt u het Special Project Driestar Educatief aan waar nog meer informatie en beelden zijn opgenomen.