Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Contracten getekend voor de nieuwe brede
school De Groenling

In het Meer in IJsselmuiden ligt centraal gelegen een groengebied. In dit groengebied ligt de nieuwe brede school De Groenling. Afgelopen vrijdag is het contract tussen de aannemer Weever Bouw bv te Kampen en de school ondertekend. Van den Berg Groep is de architect en regelt de directievoering van dit project. Invent uit Beilen zorgt voor de installlatietechniek.

03-04-2014

De landelijke sfeer is de inspiratie geweest voor de vormgeving van de school. De kenmerkende vormen van de boerenschuur, de kapschuur en de hooimijt zijn terug te kennen in deze school. De karakteristieke spanten zijn buiten zichtbaar gemaakt en geven ondersteuning aan de grote overstekken voor de klaslokalen.

Duurzaamheid heeft ook maximale aandacht gekregen door toepassing van een luchtwarmtepomp, luchtverwarming in de basisschool en vloerverwarming bij de peuters. Er werden PV-panelen toegepast en de luchtbehandeling gebeurd met W.T.W. en CO2 regeling. De daglichtregeling gebeurt met een aanwezigheidsschakeling en het dak is bedekt met sedum. Als architect zijn wij trots om dit project te mogen doen.