Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Zwolle Westenhage, een mooi complex!

In Zwolle, op het grensgebied tussen de wijken Westenholte en Stadshagen, ontwierp Van den Berg Groep en realiseerde Nijhuis Bouw B.V. het woonzorgcomplex Westenhage.

08-09-2013

De positie van de bouwkavel, aan de rand van Westenholte en langs de doorgaande drukke Hasselterweg, die de grens vormt van Stadshagen, geeft de mogelijkheid hier gebouwen te ontwerpen die Westenholte en Stadshagen stedenbouwkundig met elkaar verbinden. De gebouwen kunnen een schakel vormen tussen het dorp en de nieuwe stad. Dit is het stedenbouwkundige thema geworden, een gebouw met twee gezichten, het ene vindt aansluiting bij de dorpse traditionele bebouwing en de andere sluit aan op de moderne stad en de waarneming vanuit de voorbijrijdende auto. 
Het complex bestaat uit twee gebouwen. Een woongebouw en een woongebouw met een gezondheidscentrum en welzijnsruimte. Het woongebouw bestaat uit 92 zorgappartementen. Het gezondscentrum en de welzijnsruimte, in de vorm van een grand cafe, heeft een totale vloeroppervlakte van 1400 m2. Een 
apotheek, een huisartsenpraktijk en praktijk voor fysiotherapie maken gebruik van dit centrum.

Door Nijhuis Bouw B.V. is een filmpje gemaakt dat een mooi overzicht geeft van dit project, klik hier om het filmpje te zien.