Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

Historie

Groei

Van den Berg Groep is opgericht in 1967 door de heer Klaas van den Berg. Hij is in 1955 begonnen als leerling-timmerman. Na een opleiding tot bouwkundig tekenaar en het opdoen van ervaring als opzichter en ontwerper begon de heer Klaas van den Berg als architect in 1967 een architectenbureau in IJsselmuiden. Vanuit zijn woonhuis in IJsselmuiden groeide het eenmansbureau al snel uit tot een middelgroot architectenbureau. In 1974 verhuisde het architectenbureau naar een nieuwe locatie aan de Dorpsweg in IJsselmuiden. Het architectenbureau in IJsselmuiden is hier nog steeds gevestigd.

De gedurfde en innovatieve visie en stijl van de heer Klaas van den Berg werden in de loop der jaren steeds meer herkend en gewaardeerd. In combinatie met zijn ondernemerschap zorgde dit voor groei van het bureau.

In 1987 werd Van den Berg Vastgoedadviseurs opgericht, waarna in 1989 een tweede architectenbureau werd toegevoegd, destijds in Hoofddorp. In de jaren die volgden werd er gekozen voor een verdere groei van de organisatie om lokaal in de markt aanwezig te zijn en de vragen van onze opdrachtgevers nog completer te kunnen beantwoorden.

Zo groeide een eenmansbedrijf uit tot een breed werkend architectenbureau met vastgoedadvies en bouwkundige dienstverlening, waar het bouw informatie model - BIM - wordt ingezet om klanten te ondersteunen bij het bouw- en ontwerpproces. De Van den Berg Groep is gevestigd in IJsselmuiden, Houten, Amsterdam en Düsseldorf

In 2009 heeft de heer Klaas van den Berg de leiding van het bureau overgedragen aan Klaas van den Berg jr.

architect | oprichter
[-]


Kl. van den Berg:
"Ten alle tijden inspelen op de vragen in de markt. Dat doet Van den Berg Groep al ruim 50 jaar en zo wordt continuïteit en deskundigheid gewaarborgd."