Privacyverklaring Vacatures Pers Contact        
Nederlands

BIM

Bouw Informatie Model (BIM)

Van den Berg Groep werkt met BIM of anders gezegd met het Bouw Informatie Model. Deze state-of-the-art werkmethode is het juiste gereedschap bij het ontwerp-en bouwproces! De verschillende ontwerpen worden geïntegreerd in een bouw informatie model. Daardoor is het in deze moderne tijd een zeer geschikt hulpmiddel. Het Bouw Informatie Model (BIM) is namelijk hét gereedschap dat het beste past bij de laatste ontwikkelingen in de bouwsector en bij onze interactieve ontwerphouding. Doordat ons ervaren en professioneel personeel uitstekend kan werken met BIM, kunnen wij een hoge kwaliteit van het werk garanderen. Dit resulteert in een hoge tevredenheid onder onze lange termijn relaties.

Van BIM naar Bouw Informatie Management

Onze visie is dus gericht op creativiteit en overzicht op het gehele proces. In onze ogen verschuift BIM daardoor van het bouw informatie model naar bouw informatie management. Van den Berg Groep is namelijk in staat om alle informatie in het ontwerp- en bouwproces te coordineren. Vanaf initiatief en haalbaarheid van een bouwproject tot en met de onderhoudsplanning na oplevering. Ons team bestaat uit een grote groep mensen die adviseur, stedebouwkundige, bouwkundige of architect zijn. Zij werken daarbij samen in diverse contractvormen zoals Total Engineering, Design&Build, PPS-constructies en DBF-MO met als doel om het best passende project te maken voor onze opdrachtgevers.

BIM is bij Van den Berg Groep meer dan 3D modelleren

Onze rol als regisseur van het ontwerpproces kunnen we beter vervullen met door de toepassing van BIM. Minder zelf bedenken, meer met elkaar verbinden. Niet alleen in ontwerp (3D), maar ook in proces/tijd (4D), kosten (5D) en onderhoud (6D). We verbinden middels het BIM de inbreng die door de betrokken vakspecialisten ontwikkeld wordt tot één kloppend geheel. Daar is creativiteit voor nodig, maar ook overzicht op de totale opgave. BIM is in de visie van Van den Berg Groep dus meer dan slechts 3D modelleren. Het is in onze ogen niet alleen het Bouw Informatie Model maar steeds meer Bouw Informatie Management.  BIM omvat meer dan het ontwerpen, het staat synoniem voor een andere manier van werken proces en samenwerking.  Het is de werkmethodiek die helpt bij ketenintegratie in de bouw.

Interview BIM

Van den Berg Groep is door het BNA Blad gevraagd als 'Vernieuwend architectenbureau' vanwege de sterke focus op en kunde in BIM. Lees hier het artikel. Wilt u meer informatie over BIM of over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op. U kunt ons per mail bereiken via info@vandenberggroep.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met een onze kantoren in IJsselmuiden, Houten of Düsseldorf. Ga hiervoor naar de contact pagina. Vragen over BIM of overige zaken zijn altijd welkom!

Klaas Dunnink
[-]


BIM Learn & Share

  • Wij hebben > 20 BIM seminars georganiseerd
  • Waren key note speaker op BIM Congres samen met Itannex
  • Hebben samen met AKD BIM seminars georganiseerd over de juridische aspecten

Hiermee hebben we inmiddels meer dan 450 geinteresseerde bezoekers bereikt om kennis te delen en van elkaar te leren.