Pers Vacatures Contact        
Nederlands

Revalidatiecentrum, Utrecht

(foto 1 van 8)

Uitbreiding De Hoogstraat

In de visie van Revalidatiecentrum De Hoogstraat staat de cliënt centraal. In de uitbreiding van het centrum is dat uiteraard ook het geval. De nieuwbouw geeft onderdak aan het technische cluster van het revalidatiecentrum. Het betreft een grote werkplaats waar hulpmiddelen worden gemaakt en gepast. Stedenbouwkundig zijn er beperkte mogelijkheden. Er is alleen plaats voor een eenlaagsgebouw van maximaal vier meter hoog. Om de uitbreiding minder plat te laten lijken is een gevel met een meanderlijn ontworpen. De meanderende betongevel heeft een reliëf dat aan riet doet denken en geeft daarmee diepte aan de gevel. De zachtgele kleur van de meander is de verbindende factor met de bestaande bouw. Deze is in dezelfde tinten uitgevoerd.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]