Pers Vacatures Contact        
Nederlands

Woonhuis, Maarsbergen

(foto 1 van 5)

Vrijstaande woning familie Donker in Maarsbergen

‘Een huis als door een kind getekend’, aldus architect Dick van de Merwe over het ontwerp van het woonhuis van de familie Donker in Maarsbergen. Het ontwerp kenmerkt zich door ingetogenheid en eenvoud. Hierin zijn de wensen van de gemeente Maarsbergen en de familie Donker samengebracht. De gemeente wilde op de Utrechtse Heuvelrug enkel bescheiden woningen met een lage dakhoogte realiseren, terwijl de familie een ruime woning wenste. De architect vond de oplossing door een huis te ontwerpen dat voor de helft onder de grond ligt. Om toch voldoende daglicht binnen te laten, bedacht hij verdiepte patio’s aan de zijkant van de woning. Ook twaalf dakvensters in het trappenhuis met een ruime vide laten veel licht tot diep in de woning door. De eenvoud van de woning vertaalt zich in de dakranden en goten, deze zijn volledig weggedetailleerd. De woning krijgt bovendien een robuuste uitstraling, omdat nergens in het ontwerp de dikte van het materiaal is terug te zien. De leien dakbekleding sluit naadloos aan op de gevels. Er zijn geen kozijnen zichtbaar en er is gespeeld met de diepteligging van de ramen. De gevels zijn uitgevoerd met duurzame ClickBrick® gevelstenen. Met dit systeem zijn de bakstenen los op elkaar gestapeld zonder de kwetsbare cementen voeg.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]