Pers Vacatures Contact        
Nederlands

Woonhuis, Elst

(foto 1 van 10)

Vrijstaande woning familie Sluimer in Elst

De kavel van dit woonhuis ligt op de hoek van een nieuwbouwwijk. Het beeldkwaliteitplan stelde twee belangrijke voorwaarden aan het ontwerp: de hoekwoningen oriënteren op de straatkant en geen schuttingen om de woningen. Om toch een beschutte tuin te creëren is een lange L-vormige woning ontwor-pen. Aan de tuinkant is de gevel bijna geheel van glas uitgevoerd, zodat interieur en tuin in elkaar overlopen.
De gevel aan de straatkant is gesloten. Om toch oriëntatie op de straat te realiseren zijn er ramen op verschillende hoogtes in de gevel geplaatst. De ramen zijn in grote kaders gezet zodat er nog meer relatie ontstaat met de straatkant. Doordat de ramen over de gevel ‘gestrooid’ zijn, is de plattegrond van de woning niet aan de buitenkant afleesbaar. Het interieur blijft hierdoor een verrassing in het ontwerp. Alle woonfuncties zijn voor de bewoners op de begane grond gerealiseerd. De verdieping is ontworpen als ‘logeerhuis’ met eigen sanitair.
De woning is gebouwd met ClickBrick® gevelstenen. De stenen worden hierbij gestapeld in plaats van gemetseld. Ondanks het moderne montageproces blijft het natuurlijke karakter van de bakstenen gevel behouden.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]