Pers Vacatures Contact        
Nederlands

Zuwe Hofpoort, Woerden

(foto 1 van 6)

Zorgpassage en atrium

Het streven van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis te Woerden is om meer eenheid te scheppen in de diversiteit aan gebouwen en met een centrale entree meer duidelijkheid voor de bezoekers te creëren. Dit is gelukt door nieuwbouw met een hoofdentree en een zorgpassage te realiseren. Daarnaast is de bestaande hal gerenoveerd. In de zorgpassage kunnen zorgondernemers een breed scala van diensten en producten aanbieden aan hun cliënten. Bovendien is er met de passage ruimte voor kantoren op de eerste verdieping. De passage leidt naar het nieuwe atrium van het Hofpoort Ziekenhuis. Daar bevindt zich ook de receptie van het ziekenhuis, die door de realisatie van de passage duidelijker zichtbaar is geworden. Dit atrium is het hart van het gebouw van waaruit de verschillende bestaande onderdelen van het ziekenhuis en de poliklinieken bereikbaar zijn. In de centrale hal is een opvallend vrijstaand paviljoen gemaakt. Deze ‘wobbel’ is als een houten vogelnestje met vrolijke kleur- en lichtaccenten vormgegeven en biedt onderdak aan de receptie, een kinderdagverblijf, een winkel en een internetcafé.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]