Pers Vacatures Contact        
Nederlands

Diaconessenhuis, Leiden

(foto 1 van 8)

Diaconessenhuis

De uitbreiding en de renovatie van de poliklinieken van het Diaconessenhuis in Leiden zijn in verschillende fases verlopen. De complexiteit van de opgave lag enerzijds in de logistieke afstemming en anderzijds in het terugbrengen van de menselijke schaal in een groot ziekenhuis. Voor de materialen van de uitbreiding is gekozen voor een gevelbeplating met een warme uitstraling. Dit is doorvertaald in het interieur waar op een ongebruikelijke manier gestalte is gegeven aan de publieke ruimten. Opvallend is de integratie van kunst tussen en bij de diverse wachtruimten in de vorm van glazen wanden. Iedere glazen afscherming is op een andere manier beschilderd. Het kunstwerk heeft zowel een scheidende als een verbindende functie. Hierdoor is er privacy maar ook transparantie. Het studiecentrum is, in lijn met de vernieuwing, als een aaibaar meubel vormgegeven. In deze omgeving wordt alle ruimte geboden om los te komen uit de dagelijkse ziekenhuissfeer.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]