Pers Vacatures Contact        
Nederlands

SG Gomarus, Gorinchem

(foto 1 van 10)

Scholengemeenschap Gomarus

Bij het ontwerp van VMBO-lokalen in Gorinchem staat de praktijk centraal. De leerlingen van de Gomarus Scholengemeenschap leren in een omgeving die de latere praktijksituatie bijna volledig na-bootst. Het gebouw lijkt dan ook eerder een werkplaats dan een school. Het nieuwe praktijkgebouw wordt door middel van twee loopbruggen verbonden met het bestaande theoriegebouw. De grote werk-plaats op de begane grond, waar les in bouwtechniek wordt gegeven, is maar liefst zeven meter hoog. De afdelingen zorg en welzijn vormen samen één grote ruimte op de verdieping, die steeds opnieuw kan worden ingericht voor allerlei praktijkleersituaties. Het gebouw oogt robuust, maar is eigenlijk bijna geheel transparant. Er komt veel daglicht binnen door de bijzondere gevels van translucent kunststof, die afgeschermd worden met houten zonweringslamellen.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]