Pers Vacatures Contact        
Nederlands

Druivenhof, Noordwijk

(foto 1 van 11)

Cliëntenwoningen Druivenhof

Volgens het concept van omgekeerde integratie ontwikkelt ‘s Heeren Loo - West Nederland, op het terrein Willem van den Bergh in Noordwijk, nieuwe zorggebouwen. Omgekeerde integratie betekent dat er mensen vanuit de gewone maatschappij op het instellingsterrein gaan wonen. Het terrein wordt gefaseerd gerealiseerd, waarbij de nieuwbouw voor de eigen cliënten als eerste is gebouwd. Het betreft hier geen standaard sobere paviljoens, uitgevoerd in goedkope materialen, maar hoogwaardige nieuwbouw.
De Druivenhof bestaat uit vijf losse zorggebouwen voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking. De gebouwen staan gegroepeerd rondom een binnenplein en vormen zo samen een hof met een open karakter. Elk gebouw bestaat uit meerdere etages zodat cliënten ook op de verdieping wonen; in alle gebouwen is daarom een lift aanwezig en alle verdiepingen zijn voorzien van een riant dakterras. Er ontstaat een afwisselend beeld doordat de gebouwen onderling in hoogte verschillen. Op elke verdieping wonen maximaal zes cliënten. De slaapkamers van de bewoners zijn rondom de woonkamer geplaatst. Zo ontstaat er een gebouw zonder voor- of achterkant.
De hoogwaardigheid van de Druivenhof is ook terug te zien in gebruikte materialen, die samen een warme en natuurlijke uitstraling geven aan de gebouwen. De gevels zijn uitgevoerd in roodbruine bakstenen, die in een subtiel patroon zijn gemetseld. Het metselwerk is gecombineerd met blank gelakt mahoniehout. Bijzonder is ook het dak, dat is afgewerkt met natuursteen in verschillende tinten in een patroon dat de zee, duinen en lucht verbeeldt.

Projectinfo
[+]

Projectteam
[+]